Door mijn zittende beroep kreeg ik steeds meer last van PHPD. Je kent het wel: pijntje hier, pijntje daar. Zere schouders, zere nek. Bij welke fysio je ook komt, ze vragen allemaal hetzelfde: “sport u ook”? Blijkbaar geldt een paar keer op zaterdagavond naar het dorp fietsen niet als sport, dus nee. En dus moest ik op zoek naar een sport.
Ook was ik gestopt met roken en mijn beloning daarvoor waren 7 extra ‘ja-maar-ik-rook-niet-kilo’s’. Het was ook hoogste tijd om daar maar eens afscheid van te nemen.

Een vriendin van mij deed al een tijdje aan bootcamp. Ik zag die foto’s wel voorbij komen op Facebook, maar dat leek me niets voor mij. Zo’n drill-instructeur wiens enige doel het is om zoveel mogelijk mensen aan het einde van de les in tranen te hebben, nee dank je. Deze vriendin is echter nogal volhardend en dus liet ik me verleiden voor een proefles. Ik had geïnformeerd of er EHBO aanwezig was voor het geval ik een hartaanval kreeg, maar ik werd gerustgesteld dat dat nog nooit voorgevallen was. Vooruit dan maar.
De ontvangst door de rest van de groep was relaxed en ik voelde me meteen op mijn gemak. Aangezien mijn hartaanval uitbleef, de les redelijk overleefde en na afloop niet in tranen was, besloot ik het een half jaartje te proberen.

Ondertussen ben ik 2 jaar lid en zijn mijn nek- en schouderklachten verdwenen, tenminste zolang ik blijf komen trainen. Als ik een paar keer spijbel, komt de PHPD ook meteen weer om de hoek kijken. En dus blijf ik trouw gaan. Het is zelfs zo doorgeslagen dat ik op zaterdagmorgen om 7.15 uur mijn wekker zet en om half 9 (??!!!) sta te sporten. Het moet niet gekker worden.

Doordat Marjolein ook aandacht aan je eetpatroon schenkt ben ik ondertussen ook weer verlost van mijn ‘ja-maar-ik-rook-niet-kilo’s’. Ik merk dat ik fitter ben en, nog steeds, beter en sterker word. In plaats van te vertellen wat je allemaal niet kunt, motiveert Marjolein je in de dingen die je wel kunt. En ze blijft je altijd uitdagen.

Zijn er dan helemaal geen minpunten? Laten we zeggen dat het onderdeel administratie bij Marjolein net zo favoriet is als bij mij de burpees zijn. Maar sinds ze dat slim heeft uitbesteed is dat verleden tijd. Dus los van het vroege opstaan op zaterdag, de soms enorme spierpijn en die suffe burpees, kan ik geen minpunten bedenken.

Het grootste voordeel vind ik dat je sport op een toplocatie buiten in plaats van een ruftende fitnesszaal. Marjolein mag dan het mooiste kantoor van ons allemaal hebben, ze staat er wel altijd. Ook als het regent, sneeuwt of hagelt. En altijd met een dosis energie en enthousiasme waar je met het ergste pesthumeur toch altijd weer vrolijk van wordt.
Dus ik zou zeggen, probeer gewoon eens een proeflesje… Als het mij lukt… GO GO GO GOOOOOO!

Heleen
14045910_1063044030411765_6663729508732269560_n